Specialitati

Secția de Chirurgie Orală și Maxilo-Facială oferă pacienților tratamente complexe din diferite segmente. În primul rând chirurgia orală și implantologia înseamnă extracția dentara simplă și complexă – extracții ale măselelor de minte. Chirurgia de asanare a focarelor rădăcinilor dentare – rezecțiile apicale. Întinderea focarului infecțios la alte locații înseamnă că vom trata și aceste segmente, un exemplu des întâlnit fiind sinuzita cu punct de plecare dentar.

Implantul dentar este abordat singular sau multiplu. În multe situații va fi nevoie de reconstrucția osului maxilar pentru a putea aplica implantul dentar. Una din cele mai frecvente situații este intervenția de sinus lift dar și operații de reconstrucție majoră a oaselor maxilare în vederea aplicării implantului dentar - însemnând grefe osoase obținute din alte zone ale organismului. Se pot preleva de la nivelul cavității orale sau de la nivelul altor situsuri donor osos – osul iliac(soldul). 

Se efectuează în situații deosebite și tratamente în anestezie generală. Regula căreia ne supunem în cazul tratamentelor anterior enumerate este “Reabilitarea Orală Completă” însemnând funcție și estetică completă.

Chirurgia maxilo-faciala abordează și problematica tumoretelor pielii feței și gâtului, ca și tratament nu se limitează doar la excizia formațiunii tumorale, asociind în cazuri indicate și tratamentul ganglionilor aferenți tumoarei. Plastia defectului  postexcizie se realizează după criteriile de estetica facială.

Chirurgia tumorilor gurii sau a cavității orale înseamnă tratamentul tumorilor cu localizare la nivelul limbii, obrajilor, buzelor, oaselor maxilare (maxilă și mandibulă), glandelor salivare (glanda parotidă, submandibulară). Asociat tumorilor gurii se operează și ganglionii gâtului, iar defectul ce rămâne în urma îndepărtării tumorii se va reconstrui cu diferite soluții funcțional-estetice.

În cazul traumatismelor la nivelul extremității capului realizam tratamentele chirugicale – osteosinteza oaselor masivului craniofacial fracturate. (mandibula, maxila, zigomat, orbita). De asemenea în colaborarea cu medicii ortodonți realizăm intervenți din capitolul de Chirurgie ortognată aceasta însemnand chirurgia de redresare a poziției oaselor maxilare în relația cu ocluzia-mușcătura corectă.

Un segment de tratament mai puțin cunoscut este chirurgia orbitei aceasta reprezentând cavitatea osoasă ce are ca rol susținerea globului ocular. Efectuăm intervenții de îndepărtare a tumorilor orbitei, a traumatismelor orbitei cu reconstrucție imediată sau la distanță în funcție de situație dar și chirurgia de decompresie a orbitei și globului ocular în cazul Bolii Graves – boala endocrină cu punct de plecare glanda tiroidă.

Ca și secție în cadrul Spitalului Poliasano colaborăm multi și interdisciplinar cu colegii din secțiile de ORL, Oftalmologie, Neurochirurgie, Chirurgie Plastică, Chirurgie Cardiovasculară, Chirurgie Generală, Cardiologie, Medicină Internă și nu în cele din urma cu Oncologia. Pentru a susține colaborarea cu colegii vă amintim că “Sanatatea gurii reprezintă oglinda sănătății întregului organism."

Stomatologie și Centrul OMF oferă toată gama de servicii de stomatologie/ medicină dentară generală

  • Profilaxie
  • Pedodontie
  • Odontoterapie
  • Endodontie
  • Parodontie
  • Protetica dentară
  • Estetica dentară

 

și totodată tratamente dentare de specialitate în domeniul ortodontie și ortopedie dento-facială

  • aparate ortodontice copii pentru dentiția temporară sau mixtă
  • aparate ortodontice fixe cu bracketi metalici, ceramici, safir
  • aparate ortodontice ascunse, tehnică linguală INCOGNITO și sistemul CLEAR ALIGNER.