Specialitati

Centrul cardiologie intervențională și terapie endovasculară

Cardiologia intervenţională reprezintă standardul de aur în diagnosticul şi tratamentul bolii coronariene, în special la pacienţii cu sindroame coronariane acue.

Secţia este dotată cu angiografe de ultimă generaţie, oferind servicii de maximă complexitate pentru tratamentul infarctului miocardic acut, a bolilor ischemice cardiace, coronarografii, arteriografii, angioplastii, endoprotezari de anevrism de aortă, dar si intervenţii chirurgicale minim invazive precum implant de stimulatoare, de fibrilatoare cardiace, sisteme de resincronizare, ablaţii, studii de electrofiziologie.

Sfera terapiei endovasculare se extinde şi la intervenţii periferice, carotidiene, fibroame uterine, abordarea pluridisciplinară fiind în beneficiul pacienţilor.

În cadrul Spitalului European Polisano, centrul de cardiologie intervențională este condusa de dr. Nicolae Florescu, un medic cu o bogată experiență în activitatea de cardiologie intervențională, ce a activat în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București (a efectuat peste 10000 de dilatări coronariene cu stent)

“Am fost atras de  proiectul ambițios al acestui spital privind organizarea unei echipe medicale unitare cardio-chirurgicale, asa-numită “echipă a inimii” care să asigure evaluarea și tratamentul  pacienților cu afecțiuni cardio-vasculare în cele mai bune condiții după standardele europene de diagnostic și tratament. Rolul acestei “echipe a inimii” vine să completeze absența unui serviciu de cardiologie intervențională  care să deservească locuitorii din Sibiu și din zonele limitrofe, ce până nu demult  se îndreptău către alte centre din țară. Orice întârziere în abordarea corectă a unui infarct miocardic poate costa chiar viața. Proiectul Spitalului Polisano vine să acopere acest deficit și am convingerea că va funcționa în cele mai bune condiții, în beneficiul comunității.”

Unitatea de primire a durerilor toracice este cel mai inovativ concept pentru salvarea vieților în cazul durerilor toracice ce se diagnostichează în infarct miocardic acut sau sindrom coronarian, în Romania numărul deceselor provocate de infarctul de miocard dublându-se în ultimul deceniu, multe dintre victime fiind din rândul tinerilor.