Specialitati

Chirurgie cardiovasculară adulți


Misiunea Clinicii Polisano MedLife de chirurgie cardiovasculară este de a dezvolta în Sibiu un centru puternic, de nivel European dar la costuri accesibile pacienţilor din România.

În Spitalul European Polisano se pot efectua toate tipurile de intervenţii din sfera afecţiunilor cardiovasculare atat prin aborduri clasice cat si minim invazive:

  • bypass aorto-coronarian clasic sau pe cord batand
  • protezări şi plastii valvulare
  • chirurgia radacinii aortice si aortei ascendente
  • corectia cardiopatiilor congenitale la adulti
  • chirurgia anevrismelor aortice inclusive toraco-abdominale
  • chirurgia carotidiana
  • chirurgia vasculara periferica
  • chirurgia tumorala cardiaca si vasculara sau paravasculara
  • TAVI
  • asistenţă circulatorie.

Forţa echipei medicale constă în excelenţa echipei chirurgicale, cooperarea cu echipa de anestezie-reanimare, precum şi cu echipa de cardiologie şi coronarografie în Centru de excelență cardiovascular.

Toate indicaţiile operatorii sunt stabilite în cadrul unor reuniuni colegiale; astfel se poate decide soluţia terapeutică optimă, adaptată fiecărui pacient.

Echipa chirurgicala coordonata de Dr. Calin Popa alaturi de care il regasim pe Dr. Cosmin Olariu beneficiaza de o vasta experienta in abordarea tuturor tipurilor de patologii cardiace si vasculare, atat prin metode conventionale cat si minim invasive, astfel in Spitalul Polisano putand fi realizate intreg spectrul de interventii chirurgicale adresate acestor maladii.

Chirurgie cardiovasculară copii


Secția de chirurgie cardiovasculară pediatrica a Spitalului European Polisano MedLife este prima secție privată de profil din regiune, care este capabilă să rezolve cazuri cronice și de urgență în domeniul chirurgiei cardiace copii.

Patologia cardiaca pediatrica isi gaseste rezolvarea cu ajutorul Dr. Anca Mandache care alaturi de echipa de medici cardiologi si anestezisti-reanimatori realizeaza interventii chirurgicale ce corectie a cardiopatiilor congenitale.

Clinica Polisano MedLife oferă pacienților condiții de hotelizare de excepție pentru pacienții internați, pentru a reduce prin condițiile ambientale stress-ul operator, care în chirurgia cardiacă este mare, și neglijat de alte clinici de profil.

Nu în ultimul rând, Clinica Polisano oferă serviciu complete pacienților săi prin abordarea atât a suferințelor fizice, cât și a suferințelor psihice generate de stress-ul preoperator cât și postoperator. Clinica dispune de psihologi înalt calificați, specializați prin master în psihologie clinică și psihoterapii cognitiv-comporamentale.