“Brain Team” reprezintă echipa implicată în tratamentul afecțiunilor sistemului nervos, unde activează medici specializați în neurochirurgie, neurologie, anestezie și terapie intensiva, neuroradiologie, endocrinologie, oftalmologie și ORL.

Echipa Medicală
Centrul de neurochirurgie

Echipa Medicală</br>Centrul de neurochirurgie

Centrul de Neurochirurgie este alcătuit din doi medici neurochirurgi de excepție, antrenați în unele dintre cele mai mari centre de specialitate din lume, un medic radiolog supraspecializat în neuroradiologie intervențională, un neurolog supraspecializat
în neurofiziologie, un medic anestezist specializat în neuroanestezie, un medic ORL, un neuropsiholog.

Chirurgia spinală

Chirurgia spinală

Tratamentul endoscopic al herniei de disc lombare reprezintă alternativa nouă, inovatoare și minim invazivă, constând în extragerea fragmentelor responsabile de compresiunea duro-radiculară printr-o tehnologie specială cu realizarea unor incizii mici.

Neuromonitorizare intraoperatorie

Neuromonitorizare intraoperatorie

Studiul electrofiziologic al sistemului nervos central și periferic, dar și supravegherea continuă a parametrilor de activitate nervoasă în timpul intervențiilor neurochirurgicale a devenit, alături de monitorizarea aparatului cardiocirculator, respirator și de anestezie generală, o parte integrantă a actului chirurgical, fiind deja o rutină în multe centre medicale și clinici din străinătate.

Chirurgia durerii

Chirurgia durerii

Operaţia constă în abordul minim-invaziv percutant, prin obraz și, sub control radioscopic, se introduce un cateter până la nivelul bazei craniului unde există ganglionul nervului trigemen care este ulterior comprimat prin umflarea câteva minute a unui balonaș.

Chirurgia
tumorilor cerebrale

Chirurgia</br>tumorilor cerebrale

Chirurgia cu pacientul treaz sau „Awake surgery“ reprezintă o abordare multidisciplinară, de o complexitate deosebită, care se efectuează cu scopul prezervării funcțiilor cognitive și motorii, în cursul operațiilor neurochirurgicale.

Rezecția tumorilor fluorescența indusă cerebrale folosind de 5-ALA (Gliolan)

Patologia cerebrovasculară

Patologia cerebrovasculară

Anevrismul este o dilatare a unei artere datorată slăbiciunii peretelui acelui vas.

Chirurgia tumorilor hipofizare

Chirurgia tumorilor hipofizare

Tratamentul adenoamelor hipofizare este multimodal și multidisciplinar, incluzând tratamentul medicamentos, radioterapia și tratamentul chirurgical. Indicația terapeutică și managementul pacienților sunt realizate de către medicul endocrinolog, însă tratamentul chirurgical al adenoamelor hipofizare rămâne elementul central al terapiei.

Neurochirurgia pediatrică

Neurochirurgia pediatrică

Spitalul European Polisano deține dotarea materială și specialiștii pregătiți pentru tratamentul maladiilor sistemului nervos central încă de la cele mai fragede vârste, cei mai tineri pacienți operați în secția de neurochirurgie fiind nou născuți, de câteva ore, care sufereau de spina bifida și hidrocefalie.

Evenimente Brain Team

Evenimente Brain Team

“Brain Team” reprezintă echipa implicată în tratamentul afecțiunilor sistemului nervos , unde activează medici specializați în neurochirurgie, neurologie, anestezie și terapie intensivă, neuroradiologie, endocrinologie, oftalmologie și ORL.