Maternitate

  • Maternitate

Nașterea pune femeia față în față cu cea mai adâncă senzație fizică și emoțională pe care o va experimenta vreodată.

Travaliul și nașterea reprezintă un test al respectului de sine, al abilităților ei de adaptare la durere, stress, frică, îndoială, vulnerabilitate, iar răspunsul este întotdeauna determinat de doi factori: experiența anterioară de viață și sprijinul emoțional primit.

Noi, Clinica Polisano recunoaștem acest lucru și pe lângă suportul emoțional ne punem întreaga experiență profesională și pasiune la dispoziția viitoarelor mămici, în scopul de a asigura nașterea în condiții de siguranță, asistența medicală calificată pentru mama și copil.

În anul 2015 Maternitatea noastră a primit, în urma conformării cu criteriile OMS, titlul de “Maternitate prieten al copilului”.

Certificatul reflectă preocuparea noastră continuă pentru promovarea alăptării la sân cel puțin în primele  6 luni de viață, importanţa asigurării contactului mama-nou-născut imediat după naștere („Ora Magică”), precum și pentru inițierea  precoce a alăptării imediat după naștere, tehnicile de alăptare și de îngrijire post-partum.

Credem în libertatea de decizie a fiecărei femei când vine vorba de tipul de naștere, desigur, în contextul în care această decizie este bazată pe informații corecte, complete și individualizate.

Maternitatea Polisano MedLife este un loc special pentru a avea un copil și este un loc special pentru a fi copil. Întregul nostru personal este dedicat creării unei experiențe a nașterii cât mai aproape de idealul întregii tale familii, în condiții de siguranță și de intimitate. Încercăm, cu blândețe și empatie, ca atât mama, cât și bebelușul, să se simtă ocrotiți și răsfățați. Nu există privilegiu mai mare decât să asiști și să ajuți la venirea pe lume a unui copil!

Servicii oferite

· Supravegherea și monitorizarea travaliului, nașterii și lăuziei de către (medic obstetrician, moașă, medic ATI, medic neonatolog, echipa de asistente medicale).

· Monitorizarea cardiotocografică până la naștere.

· Trusă completă cu obiecte de igienă corporală necesare mamei (șampon, gel de duș, periuța și pastă de dinți, absorbante), prosoape, cămașă de noapte, halat, papuci de unică folosință.

· Asistență medicală continuă (mama și copil); Asistență zilnică a lehuziei și a alăptării.

· Consiliere privind alimentația și îngrijirea nou-născutului (îngrijirea bontului ombilical, training-ul și promovarea alimentației la sân, baia demonstrativă, recomandări privind obiectele necesare pentru îngrijirea nou-născutului la întoarcerea acasă.

· Servirea mesei prin intermediul serviciului room service conform regimului alimentar stabilit de dietetician.

· Sistem flexibil de îngrijire a nou născutului tip “rooming - in” (mamă – nou născut) dacă starea mamei și al bebelușului permit sau îngrijirea acestuia de către personal specializat în departamentul de nou născuți.

· Screening-ul neonatal pentru depistarea fenilcetonuriei și hipotiroidismului congenital.

· Screening-ul auditiv al nou-născutului.

· Analize de laborator pentru nou-născut: hemoleucograma completă cu formula leucocitară, glicemie, test ASTRUP, determinare grup sanguin și Rh ( în caz de incompatibilitate grup Rh), PCR, TGO, TGP, examen bacteriologic – la recomandarea medicului neonatolog.

· Vaccinurile pentru nou-născut: BCG și Engerix (în limita stocului disponibil furnizat de Ministerul Sănătății).

· Analize medicale pentru mama – la recomandarea medicului ginecolog.

· Trusoul bebelușului - hăinuțe, scutece, creme, pudre - folosite cât timp bebelușul se află în maternitate.

Manopera pentru recoltarea de celule stem este de 2000 lei + TVA

La cerere, se poate efectua screeningul metabolic al nou născutului pentru 55 de boli la prețul de 475 lei.


Pentru detalii legate de încheierea contractului, puteți suna la numerele de telefon 0755125327, de luni până vineri între orele 09:00 – 16:00.