Centrul Oncologic

  • Centrul Oncologic

Contact

Adresa: Bd. Corneliu Coposu 2 - 4

Telefon: 0269 50 43 89 / 0269 50 43 87

vezi pe harta

Radioterapia este o specialitate clinică al cărei scop este distrugerea totală sau parțială a unei tumori maligne cu ajutorul radiațiilor. Nu este o procedură dureroasă, iar tipul și doza de radiații administrate vor fi adaptate pentru a trata tipul de tumoră, dimensiunea și localizarea acesteia.

Radioterapia antitumorală utilizează ca agent terapeutic radiațiile ionizante. Aceste radiații, în urma interacțiunii cu materia, au capacitatea de a produce ionizări, care în materia vie declanșează o serie de efecte biologice ce sunt exploatate terapeutic.

Radioterapia modernă a beneficiat de evoluții spectaculoase în domeniul imagisticii, a radiobiologiei, informaticii și a ingineriei electronice fiind un domeniu pluridisciplinar cu pronunțat caracter ethnic.

Centrul de Radioterapie al Clinicii Polisano MedLife a fost inaugurat in anul 2014 în parteneriat cu Spitalul Judeţean Sibiu. Valoarea totală a investiţiei a fost de 3,8 milioane €, peste 80% din sumă reprezentând aparatura de specialitate (accelerator liniar de particule Tomotherapy – aparatură de ultimă generatie- și computer tomograf pentru planning).