Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/polisano/public_html/wp-content/plugins/movewordpress/replacer.php on line 762
MedLife Polisano » Endoscopie

Specialitati

Statistici

- Tulburarile gastro-intestinale (GI) si hepatice sunt responsabile de in jur de un milion de decese in fiecare an in toata Europa, la toate varstele;

- Boala de reflux gastroesofagian, ulcerele peptice, infectiile cu H.pylori, esofagita si pancreatita se numara printre cele mai frecvente afectiuni gastro-intestinale;

- Endoscopiile sunt proceduri rapide si relativ sigure, care ajuta la stabilirea unui diagnostic pentru BI;

- Endoscopia poate fi utilizata pentru a elimina tumorile sau polipii din tractul digestiv.

Ce este endoscopia?

Endoscopia este o procedura nechirurgicala utilizata pentru examinarea tractului digestiv al unei persoane. Folosind un endoscop, un tub flexibil cu o lumina si o camera atasate la acesta, medicul poate vizualiza imagini ale tractului digestive.

Tipuri de endoscopii

In timpul unei endoscopii superioare, un endoscop este usor trecut prin gura si gat si in esofag, permitand medicului sa vada esofagul, stomacul si partea superioara a intestinului subtire.

In mod similar, endoscoapele pot fi trecute in intestinul gros (colon) prin rect pentru a examina aceasta zona a intestinului. Aceasta procedura se numeste sigmoidoscopie sau colonoscopie, in functie de cat de departe este examinat colonul.

O forma speciala de endoscopie numita colangiopancreaticografie retrograda endoscopica sau ERCP, permite realizarea de imagini ale pancreasului, vezicii biliare si ale structurilor conexe. ERCP este, de asemenea, utilizat pentru plasarea stentului si pentru biopsii.

Ecografia endoscopica combina endoscopia superioara si examinarea cu ultrasunete pentru a obtine imagini si informatii despre diferite parti ale tractului digestiv.

De ce am nevoie de o endoscopie?

Medicii vor recomanda adesea o endoscopie pentru a evalua:

- Durerile de stomac;

- Ulcere, gastrita sau dificultati la inghitire;

- Sangerari ale tractului digestive;

- Modificari ale obiceiurilor intestinale (constipatie cronica sau diaree);

- Polipi sau cresteri in colon.

In plus, medicul poate folosi un endoscop pentru a face o biopsie (indepartarea tesutului) pentru a cauta prezenta bolii.

Endoscopia poate fi, de asemenea, utilizata pentru a trata o problema a tractului digestiv. De exemplu, endoscopul nu numai ca poate detecta sangerari active dintr-un ulcer, dar dispozitivele pot fi trecute prin endoscop pot opri sangerarea. In colon, polipii pot fi eliminati prin scopul pentru a preveni dezvoltarea cancerului de colon.

De asemenea, folosind colangiopancreaticografie retrograda endoscopica, calculii biliari care au trecut in afara vezicii biliare si in canalul biliar pot fi adesea indepartati.

Endoscopia este sigura?

Per total, endoscopia este foarte sigura; cu toate acestea, procedura are cateva complicatii potentiale, care pot include:

Perforare (rupere in peretele intestinal);

Reactie la sedare;

Sangerare.