Specialitati

Chimioterapia este un tip de tratament pentru cancer care folosește medicamente cu scopul de a distruge celulele canceroase; aceste medicamente acționează prin stoparea sau încetinirea creșterii celulelor tumorale sau distrugerea lor, celulele tumorale fiind celule care se dezvoltă rapid; în același timp ele acționează și pe celulele sănătoase cu creștere rapidă, cum ar fi cele sanguine, celulele de la nivelul mucoaselor digestive, rădăcinii părului, în general reversibile după încheierea tratamentului.

Centrul medical Polisano MedLife pune la dispoziție un compartiment specializat pentru efectuarea ședințelor de chimioterapie, în regim de spitalizare de zi. Medicul specialist oncolog stabilește de comun acord cu pacientul tipul de chimioterapie utilizat, succesiunea ședințelor, indicația și necesitatea efectuării acestora. Spitalizarea de zi scutește pacientul de riscul spitalizării continue, care nu își are rostul, aceasta folosind în cazul pacienților terminali. Tratamentele oncologice sunt tratamente ambulatorii prin excelență.

Administrarea tratamentului citostatic în spitalizare de zi presupune utilizarea așa-numitelor fotolii-pat.

Tratamentul se administrează pe injectomate, acestea fiind niște dispozitive speciale care permit administrarea tratamentului în unitatea de timp dorită, iar în acest mod tratamentul oncologic se administrează conform ghidurilor și protocoalelor internaționale. Datorită metodelor moderne de tratament și de prevenire a reacțiilor adverse, pacientul nu simte stresul unui tratament oncologic în sensul culturii din popor – „dacă faci chimioterapie trebuie să ai grețuri, vărsături, etc”. De asemenea, pacientul beneficiază de grijă, supraveghere pe toată durata tratamentului de către personalul medical specializat și de acordarea întregului sprijin psihic, fizic și moral de care are nevoie în această etapă dificilă a tratamentului.