Specialitati

În Clinica noastră se realizează gama completă de investigații legate de afecțiunile inimii și ale aparatului circulator. Medicii noștri specialisti beneficiază de dotări de ultima generație care îi ajută la diagnosticare corectă a bolilor cardiovasculare care, în prezent, reprezintă principala cauza a deceselor.

Electrocardiograma (EKG)


Acest tip de investigatie neinvazivă asigură înregistrarea activității electrice a inimii. Este indicat ca înainte de orice consult cardiologic să fie realizată, fiind o informație importantă pentru diagnosticul și urmărirea tulburărilor de ritm cardiac.

Procedura nu este dureroasă și nu necesită o pregătire prealabilă.

Ecocardiografia Doppler Color


Este o metodă complexă de investigare a cordului, care se bazează pe utilizarea ultrasunetelor în scopul vizualizării inimii și a vaselor acesteia pe diverse secțiuni. Medicul cardiolog poate în egală măsură să măsoare direcția și viteza fluxului sangvin în cavitățile cordului și vasele aferente și poate trage concluzii valoroase legate de anatomia inimii, starea valvelor mitrale și despre funcția contractilă a miocardului. Realizarea investigației necesită o foarte bună pregătire profesională și experiența vastă, toți medicii noștri specialiști folosind-o în activitatea curentă.

Procedura nu este dureroasă și nu necesită o pregătire prealabilă.

Holter – EKG


Holterul permite înregistrarea activității cardiace timp de 24 h prin intermediul unor electrolizi montați pe toracele pacientului și legați de un dispozitiv complex pe care pacientul îl poartă tot timpul cât durează înregistrarea.

Examenul este foarte important pentru înregistrarea evidențierea modifcărilor ce apar în mod spontan ca de ex: aritmii, modificări ischemice.

Dispozitivul este montat în cabinet urmând ca pacientul să revină după 24 ore, între timp putând avea o activitate normală.

Interpretarea rezultatului se face de către medic, investigația fiind nedureroasă.

Holter de tensiune arterială (Holter de TA)


Holterul de TA este similar ca și principiu de funcționare Holterului-EKG, fiind o monitorizare de 24 de ore. Acesta înregistrează variațiile tensiunii arteriale. Se înregistrează valorile TA pe parcursul a 24 ore cu ajutorul unui mic calculator programat în prealabil pentru a le măsura la intervale regulate.

Interpretarea rezultatului se face de către medic, investigația fiind nedureroasă.

Testul de efort


Testul de efort este o investigație relativ simplă, care are rolul de a identifica insuficiența coronariană care se manifestă la efort. Pacientul este informat cu privire la modul de desfășurare a testului.

Pacientul este supus unui efort fizic (mers pe covorul rulant), timp în care se urmărește electrocardiograma (EKG si se efectuează înregistrări. Ulterior se analizează traseele EKG pentru a se vedea eventualele modificări de fază terminală, tulburări de ritm sau de conducere. Se va măsura tensiunea arterială, înainte de efort, în timpul efortului și după test.

Metoda este nedureroasă și necesită informarea prealabilă a pacientului.

Testul durează aproximativ 20-30 minute și I se recomandă pacientului să vină îmbrăcat lejer și să mănânce cu aproximativ 2 ore înainte, pentru a se evita hipoglicemia.

Programările se pot face la numărul de telefon 021. 93 83.

Investigatii

  • ecografie cardiacă
  • ecografie doppler
  • electrocardiograma
  • monitorizare ambulatorie a tensiunii arteriale (dispozitiv Holter)
  • monitorizare ambulatorie EKG (dispozitiv Holter)
  • test de efort