Transferul unuia sau mai multor embrioni este unul din cele mai importante momente din tratamentul FIV.

Alegerea numărului de embrioni ce urmează să fie transferați în uter este extrem de importantă.

Numărul de embrioni, stadiul de dezvoltare și calitatea lor reprezintă un indicator atât pentru rata de reușită cât și pentru rezultatul final (un singur copil, gemeni sau tripleți).

Cum poate influența rata de implantare transferarea unui singur embrion?


Pentru a vă răspunde la această întrebare, au fost făcute studii la paciente cu vârsta de până la 36 de ani, cu doi embrioni cu dezvoltare normală ce puteau fi transferați.

30 din 100 de femei au obținut o sarcină atunci când a fost transferat un singur embrion. Dacă cel de-al doilea embrion a fost înghețat și dezghețat ulterior pentru un alt transfer, 9 din 70 de femei cu un rezultat negativ la prima încercare au obținut o sarcină după transferul cu cel de-al doilea embrion ce a fost dezghețat. Rezultatul final pentru aceste cazuri de "1+1" embrioni transferați a fost de 39% rată de succes. Acolo unde au fost transferați doi embrioni odată, rata de reușită a fost de 43%. O treime din aceste sarcini au fost gemelare. Trebuie luat în considerare și faptul că un embrion înghețat s-ar putea să nu mai fie viabil după dezghețare.

Studiul nu a fost făcut în Clinica Polisano