Noutăți

  • Noutăți
  • Noutăți
  • Noutăți
  • Noutăți
  • Noutăți
  • Noutăți

Nutriție


Un studiu realizat în 2012, a demonstrat faptul că un adaos de 75 g de nuci adăugate la dieta modernă, a îmbunătăţit motilitatea şi morfologia spermatozoizilor. Nucile sunt sursa de omega 3 şi 6 vegetali (ajută la maturarea corectă a spermatozoizilor), antioxidanţi (vitamina C şi E), seleniu (protejează spermatozoizii împotriva stresului oxidativ şi îmbunătăţeşte morfologia), acid folic (carenţa duce la aneuploidie - număr anormal de cromozomi la nivelul spermatozoizilor); beta caroten şi zinc. citește mai mult »

Stresul


Din cauza stresului corpul elimină anumiţi hormoni şi cauzează reacţii fizice diverse (bătăi rapide ale inimii, aprovizionare mai bună cu oxigen a creierului şi plămânilor, etc). Practic, acest lucru nu este rău. citește mai mult »

Alcoolul


Nu este recomandat consumul regulat de alcool în timpul sarcinii, deoarece alcoolul pătrunde fără probleme prin circulația sângelui și prin placenta direct în embrion. citește mai mult »

Fumatul


Cuplurile care doresc să aibă un bebeluș ar trebui să renunțe la fumat! Nicotina dăuneaza fertilității atât la bărbați cât și la femei și există riscul ca dorința de a avea un copil să se indeplinească numai după o perioada lungă de timp. citește mai mult »

Exercițiile fizice


Înaintea unei sarcini, nu sunt restricții pentru practicarea sportului dar totuși trebuie acordată atenție performanței personale și fitness-ului pentru a nu exagera. citește mai mult »

Indicele de masă corporală


Greutatea corporală poate fi apreciată prin indicele de masă corporal (IMC), care se calculează în funcţie de înălţime şi greutate după formula: citește mai mult »