Cuplurile care doresc să aibă un bebeluș ar trebui să renunțe la fumat!

Nicotina dăunează fertilității atât la bărbați cât și la femei și există riscul ca dorința de a avea un copil să se îndeplinească numai după o perioadă lungă de timp.

  • Ovarele nu vor fi alimentate bine cu sânge și consistența mucoasei colului uterin poate fi schimbată
  • Fumătorii au un număr mai redus de spermatozoizi și cantitatea spermatozoizilor deteriorați este mai crescută decât la nefumători

Dar nu numai nicotina este un pericol. S-a constatat ca fumul de țigară conține peste 4000 de substanțe diferite. Printre acestea se numară arsenicul, gudronul și cianura de hidrogen. Se presupune că cel puțin 43 dintre substanțe pot cauza cancer. Nicotina îngustează vasele de sânge ale uterului, astfel scad șansele de implantare.

La pacienți de FIV fumători rată de succes scade până la 25%. în afară de aceasta, riscul de avort la fumătoare este de două ori mai mare.

  • Fumatul are un efect negativ asupra ovarelor. Mai ales femeile care nu răspund corespunzător la tratamentul de stimulare ar trebui să renunțe la fumat și la produsele care înlocuiesc nicotina (guma de mestecat, bandaje etc. ) înainte de a începe tratamentul.
  • S-a demonstrat că renunțarea la fumat duce la îmbunătațirea calității spermei. Chiar dacă la un fumător spermograma este "normală", rata spermatozoizilor cu deteriorari genetice (fragmentare ADN) în comparație cu nefumătorii este mai mare.
  • Fumatul în timpul sarcinii produce scăderea greutății la naștere a bebelușului și crește riscul unei nașteri premature.
  • Pentru a combate viciul mai ușor, cuplurilor care doresc să renunțe la fumat înainte de tratamentul de fertilitate, le oferim sprijinul psihoterapeutei noastre.