Echipa chirurgicală coordonată de Dr. Cosmin Olariu alături de care o regăsim pe Dr. Olivia Vasile beneficiază de o vastă experiență în abordarea tuturor tipurilor de patologii cardiace și vasculare, atât prin metode convenționale cât și minim invazive.

Astfel, în Spitalul Polisano MedLife echipa de chirurgie cardiovasculara (Dr. Cosmin Olariu, Dr. Olivia Vasile) poate realiza întreg spectrul de intervenții chirurgicale adresate patologiei coronariene, plastii/protezări valvulare, chirurgia rădăcinii aortice și aortei ascendente, chirurgia anevrismelor aortice cu orice localizare, cardiopatii congenitele la adult, precum și chirurgia carotidiană, chirurgia vasculară periferică și multe altele. De asemenea patologia cardiacă pediatrică își găsește rezolvarea cu ajutorul Dr. Anca Mandache care realizează intervenții chirurgicale ce corecție a cardiopatiilor congenitale.

Echipa cardio-chirurgicală asigură și realizarea intervențiilor hibride de protezare endovasculară, înlocuire valvulară aortica transcateter (TAVI), implantare chirurgicală minim invazivă de sonde de cardiostimulare.
Dotarea este realizată la cele mai ridicate standard, clinica fiind echipată cu pompe de circulație extracorporeală de tip Stockert S5, cell saver (recuperatoare de sânge), unitate de chirurgie cardiacă video-minim invazivă, balon de contrapulsație intra-aortic, consolă de asistență circulatorie de tip ECMO-ECLS.

Forţa echipei medicale constă în excelenţa echipei chirurgicale, cooperarea cu echipa de anestezie-reanimare, precum şi cu echipa de cardiologie şi coronarografie în CENTRUL CARDIOVASCULAR ȘI TORACIC.
Toate indicaţiile operatorii sunt stabilite în cadrul unor reuniuni colegiale; astfel se poate decide soluţia terapeutică optimă, adaptată fiecărui pacient.

Dr. Florescu Nicolae

Coordonatorul Centrului de Cardiologie Intervențională și Boli Cardiace Structurale,

Medic primar cardiologie, medicină internă

Dr. Olariu Cosmin

Coordonatorul Centrului Chirurgie Cardiovasculară

Medic Specialist Chirurgie Cardiovasculară

Dr. Hulpuș Radu

Medic specialist chirurgie generala, chirurgie vasculara

Dr. Mandache Anca

Medic specialist chirurgie cardiovasculară pediatrică

Dr. Matei Ioana

Medic primar Chirurgie Vasculară

Dr. Sabou Adrian

Medic Specialist Cardiologie

Dr. Șerban Răzvan

Cardiologie interventionala

Medic Primar Cardiologie / Cardiologie Intervențională și Boli Cardiace Structurale

Dr. Sîrbu Prisecaru
Raluca Vasilica

Medic primar cardiologie

Dr. Sora Daniel

Doctor în ştiinţe medicale, Medic Primar Chirurgie Generală si Toracică

Dr. Vlădoianu Mircea

Medic primar cardiologie