RMN

  • RMN

RMN – Rezonanță Magnetică Nucleară

Este una dintre cele mai avansate tehnici imagistice neiradiante și neinvazive care permite vizualizarea unor imagini detaliate ale tuturor regiunilor anatomice și ale organelor.
RMN-ul cum îl numim noi poate să pună un diagnostic corect și rapid pe baza căruia medicul alege un tratament adecvat. În multe cazuri, poate să ofere imagini care nu pot fi vizualizate prin tomografie computerizată, radiografie sau ultrasonografie în diagnosticul afecțiunilor cerebrale, ale coloanei vertebrale și ale articulațiilor.

Imagistica prin rezonanță magnetică nu folosește raze X ci câmpul magnetic care creează imagini de înaltă rezoluție care pot fi foarte utile în stabilirea rapidă a unui diagnostic. O investigația RMN folosește un magnet puternic în conjuncție cu unde de radiofrecvență pentru a genera imagini ale organelor interne și diferite structuri ale corpului.

Fiind o metodă neiradiantă, se poate efectua atât femeilor gravide cât și copiilor.

Programările se fac sunând la numărul de telefon: 0269 50 43 20.

Pentru realizarea investigației vă rugăm să aveți la dumneavostră recomandarea medicală (eliberată de medicul de familie sau medicul specialist).

Rezultatul investigației va fi disponibil în 24-48 ore.