Tratamentul propriu-zis


La debutul tratamentului, medicul va indica numărul estimativ de ședinte de iradiere, acesta fiind specific pentru cazuistica fiecărui pacient.

Durata tratamentului poate varia de la o zi (o singură administrare) până la câteva săptămâni (în ședințe zilnice, realizate de luni până vineri).

Pentru realizarea ședinței de iradiere, pacientul va fi poziționat pe masa de iradiere conform simulării cu ajutorul laserelor (aceste lumini sunt inofensive, fiind de ajutor la poziționare), va fi imobilizați, după caz, cu ajutorul măștii termoplast efectuată la simulare. Masca va ajuta la imobilizarea capului în timpul ședinței de iradiere.

După finalizarea acestei etape se va realiza tratamentul propriu-zis.


Durata procedurii va fi de aproximativ 30 minute, cel mai mult din acest timp este petrecut cu poziționarea corectă pe aparatul de iradiere.

 

După tratament


Efectele radioterapiei pot continua timp de câteva săptămâni sau luni de la terminarea radioterapiei. Posibilitatea apariției unor recidive locale sau metastaze la distanță, la mult timp după terminarea tratamentului, fac obligatorie urmărirea.