Începe la Maternitatea Polisano


Dorințele tale legate de felul cum vrei să naști sunt importante pentru noi, motiv pentru care îți oferim mai multe opțiuni pentru a sprijini experiența nașterii fără dureri, atât prin cursuri de specialitate, cât și prin echipamente de gestionare a durerii naturale. În timpul travaliului, vei putea să te plimbi, să faci exerciții pe minge, monitorizarea copilului în burtică fiind realizată wireless, astfel încât ai toată libertatea de mișcare pe care ți-o dorești.

Nașterea poate avea loc pe masa obstetricală sau în apă, aceasta din urmă fiind una dintre cele mai prietenoase metode de a aduce pe lume un copil. Travaliul este mai scurt, durerile sunt atenuate, iar mama poate să își aleagă cea mai confortabilă poziție. În plus, studiile arată că bebelușii născuţi în apă se adaptează mult mai uşor, sunt mai optimişti şi mai sociabili. În România sunt puţine clinici care dispun de echipamente speciale şi personal format pentru această procedură. Acest tip de naştere se face într-o cadă specială, unde apa este tratată cu un filtru cu ultraviolete şi are o adâncime de 60 - 80 de centimetri, special gândită pentru ca, în cazul apariţiei unei probleme, să poată fi evacuată cât mai rapid.

Maternitatea noastră are şi aparat special pentru monitorizarea bebeluşului sub apă, ce permite cadrelor medicale să ştie tot timpul, până în momentul naşterii, care este starea copilului. Imediat după naştere, copilul este pus în braţele mamei. Nașterea în apă nu este, însă, posibilă în toate scenariile. În cazul în care vrei să naști natural, trebuie să știi că vom fi alături de tine pe tot parcursul travaliului, indiferent de cât de lung va fi și indiferent de ce decizie vei lua. Dacă ți-e frică de dureri, poți alege anestezia peridurală sau inhalarea de gaz ilariant, o soluție ideală pentru gravidele care vor să experimenteze un control total asupra propriului travaliu. Acesta acționează nu numai împotriva durerii, dar și a fricii, având un efect de liniștire.

Dacă indicația medicala este pentru naștere prin cezariană, trebuie să fii convinsă că nașterea va avea loc în cele mai sigure condiții, maternitatea noastră având un bloc operator propriu, complet separat de celelalte săli de operații ale spitalului.

Suntem dedicați să îți oferim o experiență a nașterii individualizată și să îți respectăm preferințele personale, să fii pe deplin informată despre opțiunile pe care le ai și să înțelegi ce se va întâmpla în travaliu și la naștere. Îți asigurăm libertatea de a alege cea mai potrivită cale pentru tine de a-ți aduce pe lume bebelușul, respectând, bineînțeles, condițiile de siguranță medicală.

Grija noastră pentru tine și copilul tău nu se încheie însă o dată cu venirea bebelușului pe lume. Maternitatea Polisano MedLife îți pune la dispoziție tot ceea ce aveti nevoie, de la consiliere privind alimentația, îngrijirea și alăptarea nou-născutului, până la analize de laborator, vaccinurile obligatorii sau screening-urile neonatale pentru depistarea fenilcetonuriei și hipotiroidismului congenital.