Pe parcursul ultimelor 6 luni un adevărat maraton

Pe parcursul ultimelor 6 luni un adevărat maraton

Clinica Polisano-Medlife oferă servicii medicale la cele mai înalte standarde pacienților săi, iar grija pentru pacienți se reflectă în numărul în continuă creștere al intervențiilor medicale oferite acestora. Pentru a permite o recuperare cât mai rapidă și o reinserție precoce în societate, aceste intervenții sunt efectuate cu un grad cât mai redus de invazivitate.

tavi2

Este și cazul intervențiilor cardiovasculare, care au început să fie efectuate din ce în ce mai mult prin tehnici complet percutane, fără deschiderea chirurgicală a toracelui, ci doar cu ajutorul unor mici puncții vasculare la nivelul arterelor de la picioare. Dacă implantarea stenturilor coronariene a devenit deja o intervenție minim-invazivă clasică, implantarea percutană de valvă aortică, așa numita intervenție TAVI (transcatheter aortic valve implantation) vine să completeze portofoliul intervențiilor percutane realizate în Clinca Polisano-Medlife. Prin această tehnică, pacienții care suferă de stenoză aortică pot evita o intervenție chirurgicală laborioasă, asociată cu o recuperare lungă și dureroasă. Intervenția pe cord deschis a fost astfel înlocuită cu o intervenție asociată cu riscuri mult mai mici, care nu necesită nici măcar anestezie generală și în urma căreia pacientul poate pleca pe picioarele sale acasă după numai 48 de ore.

Concentrându-și o mare parte din eforturi pentru a oferi pacienților care suferă de afecțiuni cardiovasculare cele mai bune servicii medicale, Clinica Polisano-MedLife a realizat pe parcursul ultimelor 6 luni un adevărat maraton. În acest interval de timp medicii noștri au efectuat peste 40 de intervenții TAVI, ceea ce ne situează pe primul loc din țară în cadrul clinicilor private, toate intervențiile decurgând fără complicații semnificative.

tavi3

Pentru anul 2021 ne propunem să creștem în continuare numărul acestor intervenții și să ajungem la 100 de astfel de intervenții pe an. Dorim în acest fel să venim în sprijinul pacienților cu stenoză aortică și să oferim unui număr cât mai mare dintre aceștia acces la intervenții minim invazive moderne. Echipa Clinicii Polisano-MedLife, formată din cardiologii noștrii intervenționiști, Dr. Nicolae Florescu și Dr. Răzvan C. Șerban, echipa de Chirurgie cardiovasculara formata din Dr Calin Popa medic primar chirurgie cardiovasculară, Dr Cosmin Olariu medic primar chirurgie cardiovasculară, Dr. Sorin Baloș, medic primar chirurgie cardiovasculară, Dr Cristina Leatu medic primar cardiologie sef sectie cardiologie, Dr Oana Muntiu medic specialist, sef sectie anestezie precum și de restul echipei de medici cardiologi, anesteziști și chirurgi cardiovasculari este aici pentru a oferi pacienților din România acces la servicii medicale la standarde internaționale.