O nouă poveste din Maternitatea Polisano:

Cel mai mare bebeluș născut în apă și cea mai bună moașă


În urmă cu câteva zile, la o oră foarte, foarte matinală, s-a născut Carolina, o fetiță perfectă de 4,290 kilograme, nu oricum, ci în apă, mămica fiind asistată în travaliu de moașa Elena Axinte.

Carolina este cel mai mare bebeluș adus pe lume în cada de nașteri a Maternității Polisano, la trei ani de la prima astfel de naștere.

Totul a decurs ca la carte, astfel încât nu a fost nevoie nici de intervenția medicului obstetrician și nici de epiziotomie, deși a fost prima naștere a mămicii.

O nouă poveste din Maternitatea Polisano:

Venirea pe lume a Carolinei a coincis cu aniversarea a 38 de ani de carieră a moașei Elena Axinte, cea care de altfel a asistat la prima naștere în apă din România.

“A fost o încărcătură de emoții, dar nu m-am gândit că se vor aranja așa bine lucrurile. Am retrăit emoția la infinit. A fost o naștere cât se poate de normală, deși este cel mai mare copil asistat în apă, la Maternitatea Polisano. Nici eu nu m-am așteptat să fie așa mare, am fost puțin uimită. E o fetiță tare frumoasă, sănătoasă, și mămica la fel. A fost foarte cooperantă, și-a dorit foarte mult să nască în apă și în final și-a văzut visul cu ochii”, povestește Elena Axinte, încă emoționată.

Pentru că totul a decurs atât de bine, părinții i-au făcut o surpriză, i-au dăruit un trofeu “Pentru cea mai bună moașă”. Elena Axinte spune că este cel mai frumos cadou pe care l-a primit, în 38 de ani de activitate. “Astfel de momente mă conving că, și dacă m-aș mai naște o dată, tot moașă aș alege să fiu.”