Nutriția

Cu toții am auzit măcar o dată în viață termenul de nutriție, însă știm oare ce înseamnă el cu adevărat?

Nutriția, sau mai bine zis hrănirea, se referă la furnizarea către organism a materialelor cerute de acesta și de către celule, ca să rămână în viață.

Nutriția, ca și știință, se concentrează în mare parte asupra modului în care bolile, condițiile și problemele pot fi prevenite sau reduse printr-o dietă sănătoasă. Sau, mai mult decât atât, identifică modul în care anumite boli și condiții pot fi cauzate de factori alimentari cum ar fi intoleranțele alimentare, alergiile sau o dietă săracă, cunoscută și sub termenul de malnutriție.

 

Nutriția

Prin nutriție este studiat modul în care organismul utilizează substanțele nutritive din alimente și relația care se formează între dietă, sănătate și boli.

Câți dintre noi nu am încercat măcar o dată în viață o dietă “minune”? Pentru unii poate a funcționat, însă, sunt convinsă de faptul că majoritatea celor care au urmat-o nu au avut acele rezultate spectaculoase.

Vă veți întreba poate de ce. Răspunsul e simplu! Pentru că fiecare organism este unic și fiecare dintre noi răspundem diferit la diete și regimuri alimentare. De aceea, cel mai bine este să lăsați acest lucru în seama unui nutriționist, care să vă ajute sa vă găsiți echilibrul între o viață sănătoasă și o dietă adecvată stilului personal. Nutritionistul va găsi cu siguranță acei factori care vă pot îmbunătăți calitatea vieții, iar împreună veți reuși să schimbați obiceiuri rele și să le transformați în lucruri benefice.

Sunt Raluca Gaidarji, Tehnician nutriționist!

Ofer consultanță nutrițională și realizez meniuri personalizate:

- Persoanelor care doresc să își îmbunătațească starea fizică și psihică, să slăbească natural, fără diete complicate și fără infometare și să aibă un nivel ridicat de energie, bună dispoziție și stare de bine;

- Persoanelor care suferă de diferite afecțiuni;

- Mamicilor care alăptează sau se află în pre/post natal;

- În alimentația copiiilor și adolescenților;

- În alimentația sportivilor;

- Prevenție pentru susținerea/ creșterea imunității la intrarea în colectivitate a copiiilor;