Noi tendințe și abordări în tratamentul afecțiunilor cardiovasculare

Spitalul European Polisano organizează simpozionul “Noi tendințe și abordări în managementul afecțiunilor cardiovasculare”, în data de 4 aprilie, începând cu ora 09.00, în Sala de conferințe a spitalului (et. VII). Realizat sub egida Colegiului Medicilor (CMR) Sibiu și a Universității Lucian Blaga, acest eveniment se dorește a fi primul dintr-o serie de astfel de evenimente acreditate CMR, ce se vor desfășura lunar și vor aborda teme precum radioterapie, neurochirurgie sau medicină cardiovasculară.

Simpozionul este creditat de Colegiul Medicilor din România prin procedura EMC – Educație Medicală Continuă și este adresat medicilor de familie și cardiologilor din județul Sibiu și din județele limitrofe ( Alba, Vîlcea, Mureș, Hunedoara etc.).

Noi tendințe și abordări în tratamentul afecțiunilor cardiovasculare

Scopul acestui eveniment este de a prezenta actualități din domeniul chirurgiei cardiovasculare – tratamentul valvular minim invaziv (fără sternotomie), bypass-urile coronariene arteriale, tratamentul anevrismelor de aortă, precum și din domeniul cardiologiei intervenționale – prezentarea noilor tehnici în tratamentul bolilor coronariene, a tehnicilor minim invazive în tratarea afecțiunilor congenitale, electrofiziologia etc.

Pe lângă transmisiile în direct din sălile de operație, vor fi de asemenea prezentate premierele realizate de specialiștii în medicină cardiovasculară ai SEP (cardiologi și chirurgi), dar și planurile de dezvoltare viitoare a medicinei cardiovasculare în regiunea Sibiului (deschiderea unui centru de infarct miocardic și a unei unități de gestionare a urgențelor de chirurgie cardiacă și vasculară – disecții de aortă, endocardite valvulare, embolii arteriale etc).

Printre vorbitori se numără specialiști renumiți la nivel național și internațional, cu o vastă experiență în domeniile chirurgiei cardiovasculare și a cardiologiei intervenționale:

• Conf. Dr. Victor Costache – Director medical al Spitalui European Polisano și șeful secției de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică, doctor în Științe medicale, Președinte al Societății Române de Chirurgie Endovasculară și Terapie Valvulară Transcateter, Președinte al Comisiei Consultative de Chirurgie Cardiovasculară a Ministerului Sănătății, membru titular al Colegiului Francez de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică;

• Conf. Dr. Adela Cojan – Director Executiv Spitalul European Polisano

• Conf. Dr. Adrian Șanta – Medic primar Radiologie și Imagistică medicală, Spitalul European Polisano, Doctor în Științe medicale și Vicepreședinte al Societății Române de Rezonanță Magnetică;

Dr. Nicolae Florescu – Șef Secție Cardiologie Intervențională Spitalul European Polisano

Dr. Alexandru Voican – Medic specialist Cardiologie Intervențională, Spitalul European Polisano, Președinte al Comisiei Consultative de Cardiologie a Ministerului Sănătății, Coordonator al Programului Național de Boli Cardiovasculare pe Județul Argeș;

Spitalul European Polisano este recunoscut pentru inovațiile aduse în domeniile chirurgiei cardiovasculare și a cardiologiei intervenționale. În ultimul an, echipa de medici a spitalului a realizat zece intervenții chirurgicale în premieră națională, europeană și mondială, printre care: primul tratament endovascular al unui anevrism abdominal cu proteză multilayer Streamliner, la nivel mondial, prima reconstrucție costală cu implanturi din titan realizată în România, primul remodelling de aortă din România pentru tratarea anevrismelor, prima plastie valvulară minim invazivă.