Șef Lucrări<br>Dr. Matei Claudiu

Doctor in stiinte medicale, medic primar neurochirurgie

Specialitatate: Neurochirurgie *, Neurochirurgie

Adresa: Strada Izvorului 1A, Sibiu 550172

Telefon: 021.93 83

Email: office@clinicapolisano.ro

Programare online

Coordonează echipa secției de neurochirurgie, având o experiență de studiu și practică în domeniul neurochirurgiei acumulată în centre universitare renumite: Centrul Universitar Cluj (Romania), Hospital Universitari de Belvitge Barcelona (Spania), Hopitaux Civile de Colmar (Franța) sau Bad Berka Zentral Klinik (Germania).

Șef de lucrări în cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Facultatea de Medicină

Membru al Consiliului Județean Sibiu al Colegiului Medicilor

Supraspecializare în chirurgia bazei craniului, neuro-oncologie și neurochirurgie pediatrică, având peste 2.000 de operații până în prezent

Este autorul unei intervenții chirurgicale în premieră națională, prima rezecție a unei tumori cerebrale folosind tehnologia prin flurescența indusă de 5-ALA (preparatul Gliolan).


Supraspecializare în chirurgia endoscopică a bazei craniului și chirurgia hipofizară, dobânită în cadrul „Centrului de Chirurgie Hipofizară și a Bazei Craniului”, sub îndrumarea Prof. Paul A. Gadner, Prof. Dr. Carl H. Synderman, Pittsburgh, SUA

Titlul de doctor în medicină l-a fost obținut în anul 2013, în cadrul Facultății de Medicină, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, cu teza „Contribuții la tratamentul tumorilor de orbită”

A urmat ciclul de 4 ani de cursuri ale Societății Europene de Neurochirurgie (EANS), ciclul de 2 ani de cursuri de Chirurgie Spinală organizat de EANS precum și ciclul de 3 ani de cursuri de Neurochirurgie Pediatrică ale Societății Europene de Neurochirurgie Pediatrică (ESPN).

Este membru activ a unor prestigioase societăți științifice naționale și internaționale: Societatea Română de Neurochirurgie, AANS (American Asoccitaion of Neurosurgical Societies), CNS (Congress of Neurological Surgeons), EANS (European Association of Neurosurgical Societies), ESPN (European Society of Pediatric Neurosurgery, AO Spine, Asociatia Romana de Spina Bifida si Hidrocefalie.

Activitatea științifică bogată este concretizată în două cărți de specialitate scrise ca unic autor, peste 12 capitole scrise în cărți sau tratate medicale precum și peste 60 de articole și prezentări în reviste și manifestări științifice de specialitate.

Activitatea universitară și didactică este reprezentată atât de îndrumarea stagiilor studenților Facultății de Medicină, Universitatea „Lucian Blaga”, cât și prin participarea la manifestările studențești, îndrumarea lucrărilor de diplomă, pregătirea cadrelor medii în domeniul nursingului în neuroștiințe.