Dr. Pridon-Nechita Roxana

Medic specialist radioterapie

Specialitatate: Radioterapie

Adresa: Bd. Corneliu Coposu 2–4, Sibiu

Telefon: 021.93 83

Email: office@clinicapolisano.ro

Programare online

Am absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Am urmat programul de pregătire prin rezidențiat pe specialitatea Radioterapie în cadrul Institutului Oncologic “Prof. Dr. Ion Chirircuță” din Cluj-Napoca unde am învățat iradierea prin tehnici moderne de radioterapie sub îndrumarea unei echipe complete -  oncologi, radioterapeuți, chirurgi, ginecologi, urologi, ORL-isti, anatomopatologi, radiologi-imagiști, doctori de medicină nucleară, geneticieni, psihologi, fizicieni medicali și tehnicieni de radioterapie - unde activitatea a fost complexă și am văzut că fiecare etapă din actul medical este esențială pentru a livra un tratament corect și calitativ.

Am dobândit experiență în utilizarea corectă a tehnicilor moderne de iradiere - IMRT - VMAT -aplicate în bolile oncologice. Aceste tehnici moderne de radioterapie determină o iradiere conformațională a tumorii, cu protejarea organelor sănătoase și fără a influeța major calitatea vieții pacienților.

O etapă extraordinară și extrem de importantă în formarea mea medicală a fost bursa de studii la Institutul European de Oncologie din Milano, cea mai bine văzută instituție de profil din Italia. Acolo, sunt îndrumarea Prof. Dr. Ottavio De Cobelli și Prof. Dr. Deliu-Victor Matei am  avut oportunitatea să iau parte la decizii de tratament pentru boli oncologice rare, cazuri complicate, tratamente complexe, cercetare științifică, iar tot acolo a fost și primul meu contact cu specializarea pe care o practic cu multă pasiune, perseverență și empatie  - Radioterapia.