Măsuri de siguranță în Clinica Polisano

Măsuri de siguranță în Clinica Polisano

1. Cum își va desfășura activitatea Clinică Polisano acum după ridicarea stării de urgență?

Am revenit la programul normal de consultații în Ambulatoriul de specialitate și efectuarea investigațiilor de Laborator însă cu câteva modificări care țin de asigurarea siguranței personalului medical și a pacienților care apelează la serviciile noastre astfel:


• programările se fac doar prin Call Center (la telefon 021 9383) • a fost mărit intervalul între programări în scopul asigurării distanței de minim 2 m între pacienți în sălile de așteptare • la intrarea în Clinică, în spaţiile special amenajate, se face triajul pacienţilor constând în măsurarea temperaturii corporale, completarea unui Chestionar de screening şi a unei Declaraţii; pacienţii au la dispoziţie substanţe pentru dezinfecţia mâinilor • accesul persoanelor este permis doar cu mască de protecţie • se permite doar accesul pacientului, excepţie făcând bineînţeles cazurile în care este nevoie de însoţitor. Şi în ceste cazuri este permis accesul unui singur apărţinător

Care sunt măsurile suplimentare de siguranță luate pentru a oferi protecție pacienților clinicii?

Am crescut frecvența de dezinfecție a suprafețelor, zonelor de acces și zonelor dedicate activaţii medicale. Periodic se efectuează dezinfecția microaeroflorei şi a suprafețelor prin nebulizare cu substanțe biocide avizate și folosim doar soluții conforme cu recomandările primite de la Direcția de Sănătate Publică. Cabinetele în care se consultă patologii considerate a fi cu risc crescut de contaminare, au fost dotate cu echipamente tehnologice UV, dar și aparate pentru dezinfecția&purificarea aerului. Toți pacienții internați în Spitalele noastre sunt testați prin metoda RT PCR (COVID – 19), iar personalul medical este testat periodic.

Ce se întâmplă dacă, în urma triajului epidemologic avem un pacient pozitiv?


Există reglementări legale în acest sens, iar noi am prevăzut în instrucțiunile noastre interne, și instruit personalul, cu privire la modalitatea de gestionare a acestor situații. Astfel, în cazul în care un pacient internat este depistat pozitiv, acesta este izolat urmând a fi transferat către SCJU care este desemnat ca și spital COVID – 19. Dacă este vorba de un pacient care se prezintă pentru consultații în Ambulatoriu și prezintă simptome specifice infecției cu COVID – 19, este izolat și este anunțat de urgență medicul epidemiolog care va decide modalitatea ulterioară de acțiune. Scopul, asa după cum am spus inițial, este ASIGURAREA PROTECȚIEI PERSONALULUI MEDICAL ȘI AL PACIENȚILOR.

Care este protocolul și măsurile luate de Clinică Polisano pentru pacienții?


Intervențiile chirurgicale sau internarea, ca și până acum, se fac la indicația medicului chirurg/curant, in urma consultului în Ambulatoriile de specialitate. În plus, pacienții internați sunt testați pentru depistarea infecției cu Sars CoV 2 , iar personalul medical poartă echipament de protecție conform reglementarilor legale în vigoare. Periodic, în funcție de evoluția situației, autoritățile emit recomandări legate de definiția de caz COVID – 19 și măsurile adecvate de protecție. Noi ne asigurăm că le preluăm și transpunem în practică în scopul PREVENȚIEI și siguranței actului medical.

Maternitatea noastră este ca și până acum la dispoziția pacientelor noastre. Liniile de garda asigură continuitatea activității astfel încât, la orice oră, suntem pregătiți să le asistam pe viitoarele mămici sau să oferim consultații pentru URGENȚELE MEDICALE. Și aici, la fel ca și în celelalte secții ale spitalului, pacientele sunt testate pentru depistarea infecție cu Sars CoV 2. Tot ca și măsura de prevenție, în continuare, nu sunt admise vizitele apărținătorilor, iar personalul este testat periodic.

Oferă Clinica Polisano servicii de testare COVID?


Clinica Polisano efectueză, la cererea pacienților, teste RT PCR precum și serologie (Igg si Igm). Recoltările se fac în fiecare zi de luni, între orele 8-11, în punctul de recoltare situate în Sibiu pe str. Cristian, nr.20.

Ce investigații din sfera imagistică se pot face la Clinica Polisano?


Asigurăm toate condițiile pentru efectuarea în siguranță a examinărilor, investigațiilor de specialitate, de laborator & radiologie-imagistică medicală atât în contract cu CJAS cât și cu plata directă, pentru afecțiuni cu caracter de urgență, stabilit de medicul specialist sau de medicul de familie, prin prezentarea unui bilet de trimitere corespunzător.

Clinica Polisano este spital COVID?

Nu, Clinica Polisano nu este spital Covid.

Dr. Paul J. Porr Director Medical Polisano MedLife