Intervenții transmise live

Studenții mediciniști au asistat la intervenții transmise live la Spitalul European Polisano


În dimineața zilei de vineri, 5 mai, studenții mediciniști, participanți la cel de-al XX-lea Congres Internațional „Asklepios 2017” au avut posibilitatea să asiste la două intervenții chirurgicale realizate de medicii Spitalului European Polisano prin tehnici minim-invazive, ce au fost transmise video, în direct, în sala de conferințe a spitalului.

Prima operație a fost efectuată de Dr. Paul-Claudiu Flore și Dr. Sofia Nistor, medici specialiști neurochirurgie și a constat într-o intervenție de fixare a coloanei vertebrale, folosind tehnica minim invazivă.

Intervenții transmise live

Tot procesul a fost explicat pas cu pas, pentru participanții la congres, de către Șef Lucrări Dr. Claudiu Matei, șeful secției de neurochirurgie a Spitalului European Polisano și cadru didactic la Facultatea de Medicină Sibiu.

A doua intervenție a fost realizată de Conf. Dr. Victor Costache, cadru didactic la Facultatea de Medicină Sibiu, șeful secţiei de Chirurgie cardiovasculară şi toracică din Clinica Polisano, care, împreună cu echipa inimii pe care o coordonează a realizat o operație chirurgicală pe valva mitrală, folosind de asemenea, tehnica minim invazivă.

Acest tip de intervenții permite o recuperare post-operatorie mult mai rapidă a pacienților și a devenit deja o specialitate a echipelor de medici de la Spitalul European Polisano.

”Suntem onorați să avem susținerea domnilor Claudiu Matei și Victor Costache, care în fiecare an au fost alături de noi prin transmisiile live și explicațiile pe care ni le-au oferit, contribuind la buna desfășurare și la succesul Congresului internațional pentru studenți și tineri medici Asklepios”, a declarat Ioana Medeea Tițu, studentă în anul IV – medicină generală și președinte al Congresului.

Congresul Internațional pentru Studenți și Tineri Medici "Asklepios" 2017 este organizat de Societatea Studenților Mediciniști Hipocrates din Sibiu, în parteneriat cu Facultatea de Medicină din cadrul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu și are loc în perioada 4-7 mai 2017.