Dieta pe timp de vară

Odată cu încălzirea vremii și trecerea la o vestimentaţie mai lejeră, multe dintre noi constatăm că sezonul rece nu a trecut fără urmări asupra siluetei. Poate nici nu am sesizat cele câteva kilograme pe care le-am acumulat în lunile de iarnă și pe care hainele groase le-au mascat fără probleme. Dacă îţi faci griji pentru siluetă, îţi spun că vara este timpul ideal pentru o dietă de slăbire sănătoasă!

Dieta pe timp de vară

 

Sezonul estival a început și va trebui să revii la silueta pe care o aveai și de care te simţeai mulţumită. Dieta, hidratarea şi mişcarea sunt cei trei aliaţi în acest sens. Din punct de vedere dietetic, recomand celor care vor să scape de câteva kilograme, să recurgă la câteva alimente care să le asigure un aport caloric scăzut, dar în condiţiile unei densităţi nutriţionale ridicate. Vitaminele, mineralele şi fibrele nu trebuie să absenteze, pentru că, în caz contrar, organismul se va resimţi în urma dietei de vară.

De departe, salatele din legume trebuie să joace un rol important în acest anotimp, fie că vorbim de salata de crudităţi sau de una grecească. Alături de salate, în dieta de vară putem asocia o felie de 100 - 150 g de peşte, piept de pui sau de curcan, fără piele, la grătar. Salata poate fi consumată şi la prânz, şi seară.

Acum piaţa este plină de legume şi fructe proaspete. Pline de vitamine, minerale, fibre şi apă, sunt sănătate curată. Şi încă sănătate cu puţine calorii. O felie de pepene roşu, de exemplu, e hidratantă şi extrem de satisfăcătoare. Condiţia este să nu ne placă atât de mult încât să mâncăm un kilogram. Sau mai mult.

Hidratarea este un alt pilon important al curei de slăbire ţinute în timpul verii. Un minimum de 2l de apă pe zi sunt strict necesari, iar dacă facem şi efort fizic, este cazul să consumăm şi mai multe lichide.

Toată lumea are tendinţa de a mânca mai uşor în timpul verii. Important este că dieta urmată în această perioadă să fie echilibrată nutriţional şi să suplinească pierderile electrolitice, determinate de transpiraţia în exces, mult mai mari din timpul verii.

 


Dr. Raluca Gaidarji

Dr. Raluca Gaidarji

Tehnician nutriționist