Detectarea timpurie

este cea mai bună armă împotriva cancerului mamar

 

Una din nouă femei din Europa va face, la un moment dat, cancer de sân, estimează Societatea Europeană pentru Oncologie Medicală. Acesta este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei și, totodată, principala cauză de deces prin cancer la femeile europene. Atunci când este depistat timpuriu, acest tip de cancer poate fi tratat.

Detectarea timpurie

Ce provoacă această boală?


Cauzele apariției nu sunt cunoscute, deși au fost identificați anumiți factori de risc. Printre aceștia se numără vârsta, istoricul familial, expunerea de-a lungul vieții la estrogen și progesteron, obezitatea, consumul de alcool și fumatul. După vârsta 40 de ani, medicii recomandă o investigație de specialitate anuală.

Cum poate fi depistat?


Cancerul mamar poate fi depistat, când încă nu prezintă simptome, printr-o ecografie de sân. Aceasta are avantajul, față de o mamografie, că nu emite radiații și nu dăunează celulelor organismului. Este o procedură care poate fi efectuată în orice moment al zilei, ori de câte ori este nevoie, fiind o explorare neinvazivă și nedureroasă.

Pentru a vă programa la o consultație, puteți apela numărul de call-center 021.9383.