Cum putem să avem o piele frumoasă şi sănătoasă

Pielea este cel mai mare organ al corpului şi toţi ne dorim să avem o piele sănătoasă, dar mai întâi ar trebui să înţelegem ce anume cauzează problemele de piele. Este vorba de creme, machiaj, poluare sau de mâncare, stare de spirit și stres?

Secretul este că o piele sănătoasă nu se obţine prin ceea ce punem în exterior, ci prin ceea ce punem prin interior: prin nutriție. Aşa este, frumuseţea vine din interior. În primul rând prin echilibrarea hormonilor, schimbarea dietei, corectarea carentelor nutriţionale şi, foarte important, prin vindecarea intestinului.

Cum putem să avem o piele frumoasă şi sănătoasă

Vrem să avem o piele sănătoasă şi frumoasă? Iată ce trebuie să facem:

Este important să consumăm cât mai puţin, sau deloc, zahăr şi mâncare procesată şi să înlocuim aceste mese cu mâncare proaspătă, sănătoasă şi gătită de noi; Îmbogăţim stilul alimentar cu Omega 3. Consumăm peste, nuci, seminţe şi avocado; Facem mişcare şi exerciţii fizice care ne fac să transpirăm în mod regulat; Dormim bine; Avem grijă cu produsele de îngrijire a pielii care pot fi toxice. Alegem produse cât mai naturale. Citim cu atenţie etichetele și aflăm mai multe despre componente, înainte să folosim acel produs; Nu ne spălăm cu apă fierbinte; Consumăm zilnic multe lichide.

 


Dr. Raluca Gaidarji

Dr. Raluca Gaidarji

Tehnician nutriționist