Congresului Societății Internaționale de Chirurgie Endovasculară din Brazilia

Dr. Victor Costache, în prezidiul Congresului Societății Internaționale de Chirurgie Endovasculară din Brazilia


Victor Costache, conf. Dr. în chirurgie cardiovasculară în cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu, șeful secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică și directorul medical al Spitalului European Polisano, a participat, săptămâna trecută, ca invitat în prezidiul Congresului Societății Internaționale de Chirurgie Endovasculară, care a avut loc la Sao Paulo, Brazilia.

Congresului Societății Internaționale de Chirurgie Endovasculară din Brazilia

În cadrul acestuia se desfășoară, simultan, conferințe, iar după amiaza au loc operații live pe o patologie mai rară. Dr. Costache a susținut trei conferințe, a prezidat două sesiuni, a arbitrat două semifinale de jocuri olimpice endovasculare și a realizat o intervenție chirurgicală transmisă live.

“Anul acesta am avut privilegiul să realizez o reparație endovasculară a unui anevrism toraco-abdominal, o operație complexă, care s-a desfășurat fără probleme. Pe lângă valoarea sa științifică, acest congres este important pentru legăturile care se creează. Vom veni la Spitalul European Polisano câțiva profesori de la UCLA și Houston – Texas, precum și o delegație din America de Sud, condusă de profesorul Armando Lobato, cel care organizează acest congres”, a explicat dr. Victor Costache.

Evenimentul are loc anual în luna aprilie și este unul dintre cele mai mari congrese medicale de pe cele două continente americane, cu peste 2000 de participanți și cu un prezidiu științific de excepție - profesori de la UCLA, Harvard, Houston, Londra sau Paris.

Urmăriți aici mai multe imagini de la congres.