Apel pentru salvarea vieții

a 15 copii cu malformații congenitale grave


O echipă internațională de medici, condusă de Prof. Rob Martin, Preşedintele Societăţii Britanice de cardiologie pediatrică, va veni la Sibiu în prima parte a lunii iunie 2017 pentru a realiza o serie complexă de intervenții chirurgicale asupra a 15 copii care suferă de malformații congenitale grave.

Cei 15 copii din județele Sibiu, Alba, Brașov și Timiș provin din familii care întâmpină dificultăți financiare, reprezentând cazuri sociale. Pentru a veni în sprijinul acestor copii, Fundația Polisano împreună cu Spitalul European Polisano a invitat la Sibiu mai multe echipe de medici din Anglia și Suedia, care, alături de doctorii Spitalului European Polisano vor realiza intervențiile chirurgicale necesare.

Apel pentru salvarea vieții

 

Costurile acestor intervenții urmează a fi acoperite în urma unei campanii inițiată de Fundația Polisano.

„Prin intermediul acestei campanii, Fundația Polisano urmărește să acopere costurile dispozitivelor medicale necesare, precum valve, catetere și diverse alte consumabile atât de necesare salvării vieții acestor micuți. Suma necesară este de aproximativ 30.000 de euro. Spitalul European Polisano face un efort pentru acoperirea unei părți a cheltuielilor din cadrul acestei acțiuni, dar facem apel la generozitatea întregii comunităti sibiene pentru a salva viețile acestor copii“, anunță Cătălina Costache, directorul executiv al Fundației Polisano.

Intervențiile chirurgicale sunt programate între 10 și 16 iunie, la Spitalul European Polisano din Sibiu. Cei care doresc să sprijine această acțiune pot realiza donații în contul în lei al Fundației Polisano, RO69BRDE330SV84826373300, deschis la BRD-GSG, cod SWIFT BRDEROBU.