Hidratarea externă
Frigul, vântul și diferențele mari de temperatură au un efect nociv asupra pielii, de aceea majoritatea dintre noi ieșim din anotimpul rece cu o piele cu aspect tern, uscată, parcă lipsită de viață. Astfel hidratarea este esențială în procesul de rejuvenare a tenului. Dacă pe timpul iernii am folosit creme de față mai grase, acum e momentul să alegem produse cu o textură mai light, cu factor de protecție solară, de cel puțin 15, diferite pentru fiecare zonă a feței. Specialiștii recomandă o cremă-contur pentru zona sensibilă a ochilor și pentru zona din jurul buzelor, iar pentru restul feței o cremă puternic hidratantă, aleasă în funcție de tipul tenului. Pe acestea le vom aplica în fiecare dimineață, pentru ca fața să rămână hidratată pe timpul zilei. Rolul cremei de noapte este acela de a ajuta pielea în procesul de refacere de pe timpul nopții, atunci când corpul se vindecă.
După 25 de ani se recomandă și folosirea unui ser hidratant bogat în acid hialuronic și o dată pe lună un masaj facial profesional care va ajuta la menținerea fermității pielii pe termen lung.
Hidratarea internă
Pe timpul iernii, setea se instalează mai greu, astfel că majoritatea femeilor nu consumă cel puțin 2 litri de apă, cât ar fi necesar pentru a păstra aspectul tânăr al tenului. Dacă nu avem grijă de hidratarea internă a organismului putem să ajungem să avem probleme de tranzit, probleme ale retenției de apă, ale eliminării toxinelor, toate acestea fiind vizibile la nivelul pielii. Așadar, folosirea unor creme, oricât de scumpe ar fi ele, e de prisos dacă nu consumăm suficiente lichide. Fă-ți un obicei din a te hidrata și pielea ta va radia. Pe lângă fresh-uri sănătoase de fructe și legume, încearcă primăvara aceasta să bei o ceașcă de ceai verde timp de o lună și vei vedea efectul magic al antioxidanților!
Exfolierea
Pielea uscată din zona T, de pe nas, bărbie și buze, conferă un aspect neplăcut feței și o stare de disconfort. Pe lângă acestea, orice produse de machiaj aplicate pe o piele cu probleme vor avea un rezultat final de nedorit, care în loc să estompeze micile imperfecțiuni, dimpotrivă, le va scoate în evidență.
Există nenumărate variante de peelinguri pe piață: de la săpunuri și bureței abrazivi la gomajuri profesionale. Cel mai bine e ca fiecare să încerce mai multe produse și să găsească varianta cea mai bună pentru sine. Esențial este să nu se neglijeze acest pas din ritualul de îngrijire, fiindcă stratul de celule moarte este ca o barieră care împiedică produsele cosmetice să intre în interiorul pielii.
Este recomandat ca înainte de efectuarea exfolierii să supunem pielea unei băi cu aburi, astfel dacă alegem un tratament home made, clasicul ceai de mentă este foarte bun. O ședință de 10 minute cu fața deasupra unui bol cu apă aburindă cu ceai, înaintea gomajului, va face diferența. Porii se deschid și pot fi curățați mult mai bine.
Curățarea zilnică
Una dintre cele mai mari greșeli posibile în ceea ce privește tenul este o curățare precară sau, mai rău, somnul cu machiajul de peste zi. Particulele de praf, sebumul, fondul de ten încarcă porii, ceea ce duce la puncte negre, coșuri, acnee. Un demachiant bun, delicat, fără detergenți și parabeni și o loțiune tonică fără alcool vor menține tenul curat și tânăr. Dacă acest obicei devine un tabiet personal, pielea va fi fină, fără pori dilatați sau aspect neîngrijit.
Femeile din Orient folosesc apa de trandafiri ca loțiune tonică. Ele o lasă peste noapte pe față, iar dimineața pielea e vizibil mai sănătoasă. În Europa, multe persoane preferă să folosească apa termală ca un tonic revigorant, dar nici ceaiul de mușețel al bunicilor noastre nu e de ocolit, el având un efect antiseptic dovedit.
Sfatul Specialistului:
„În această perioadă a anului, tenul este foarte sensibil ca urmare a schimbărilor mari de temperatură. Pot apărea riduri fine, porțiuni cu piele uscată, aspectul general fiind unul tern. Recomand utilizarea unor produse de îngrijire personală delicate, care să respecte echilibrul natural al pielii și care să nu încarce tenul. E momentul reintroducerii factorului de protecție solară și a folosirii unor produse de machiaj hipoalergenice, special concepute.” - Dr. Zvonko Trailovic, medic dermatolog la Clinica Polisano din Sibiu.
Dacă doriți să vă programați la o consultație la unul din specialiștii noștri, puteți apela numărul de call - center 021.9383, de luni până vineri, între orele 7-22 și sâmbătă, între orele 8-14.