Dr. Baloș Sorin

Medic Primar Chirurgie Cardiovasculară

Specialitatate: Chirurgie cardiovasculară pediatrică, Chirurgie Cardiovasculară

Adresa: Strada Izvorului 1A, Sibiu 550172

Telefon: 021.93 83

Email: office@clinicapolisano.ro

Programare online

Dr. Baloș Sorin, medic primar în chirurgie cardiovasculară, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș din 1993. A continuat rezidențiatul în chirurgia cardiovasculară în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș sub conducerea Prof. Dr. Radu Deac.

Ca medic specialist, în cadrul aceluiași centru a efectuat printre primele intervenții de by pass aortocoronarian pe cord în activitate și total arterial. A realizat ca prim operator peste 2000 de intervenții chirurgicale pe cord deschis, efectuând intervenții de plastie și protezare de valvă mitrală, plastie de valvă tricuspida, extirpări de tumori cardiace, protezări de valvă aortică și chirurgia aortei ascendente.

Din 2004 sub îndrumarea Prof. Dr. Hans Joachim Schaefers, în cadrul Universitat des Saarlandes, Saarbrucken, Homburg Saar, a urmat stagii succesive în chirurgia aortei, revascularizația miocardică total arterială și trasplant cardio pulmonar.

În anul 2012 obține titlul de Doctor în Medicină sub îndrumarea Prof. Dr. Radu Deac în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu Mureș.

Dr. Baloș Sorin face parte din echipa care a coordonat înființarea secției de chirurgie cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.