Ziua Bolilor Rare 2019

ziua-bolilor-rare-invitatie-web2019

Ziua Bolilor Rare 2019 marcată în Clinica Polisano Sibiu - parte a Grupului MedLife.

A devenit deja o tradiție ca în ultima zi a lunii februarie, Clinica Polisano să găzduiască un eveniment dedicat Zilei Bolilor Rare.
Cu această ocazie se va desfășura Conferința având ca temă "Îmbunătățirea asistenței medicale şi sociale”, organizată în colaborare cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Societatea Română de Genetică Medicală - Filiala Sibiu și Asociația D.A.R. (Dorință. Ajutor. Recuperare).

Este un bun prilej pentru ca organizațiile pacienților să atragă atenția asupra acestor afecțiuni, a căror tratare este o provocare pentru omenire. Potrivit statisticilor, la nivelul Uniunii Europene, peste 30 milioane de oameni suferă de boli rare reprezentând aproximativ 8% din totalul populaţiei.

Profesioniști în domeniul sănătății implicați în diagnosticarea și tratamentul bolilor rare precum și reprezentanți ai organizațiilor pacienților sunt invitați să participe la evenimentul ce va avea loc joi, 28 februarie, în Sala de conferințe a Spitalului Polisano situată la etajul 7, str. Izvorului nr. 1A, începând cu orele 15:00.