Vino la un consult ginecologic şi primeşti PAP în mediu lichid gratuit!

Specialiştii din Clinica Polisano sunt îngrijoraţi de rata tot mai crescută a femeilor care se prezintă la Clinică pentru diverse simptomatologii din sfera genitală şi care în final sunt diagnosticate în stadii avansate de cancer de col uterin. Diagnosticarea tardivă a cancerului de col uterin în țara noastră ne-a adus, din păcate, pe un nefericit loc întâi în Europa în ceea ce priveşte rata mortalităţii datorate cancerului de col uterin, care este de peste 4 ori mai mare decât media europeană (14,2% faţă de 3,7 – media UE).

Riscul de cancer de col uterin invaziv poate fi redus cu până la 90 % la femeile care se prezintă în mod regulat la testele de depistare precoce a leziunilor ce pot evolua către cancer de col uterin.

Spre deosebire de celelalte forme de cancer a căror incidenţă creşte cu înaintarea în vârstă, peste jumătate din cazurile de cancer de col uterin se înregistrează la segmentul populaţional feminin între 25– 65 de ani. Deşi acest tip de cancer este asimptomatic în stadiu incipient, testarea Babeş Papanicolau ar trebui să fie făcută de fiecare femeie la intervale de cel mult 2-3 ani până la vârsta de 30 de ani şi anual până la 65 de ani. În cazul în care apar sângerări vaginale neobișnuite, după contactul sexual, între menstruații sau după menopauză – acestea reprezintă de asemenea semnale de alarmă ce trebuie să ne conducă către un serviciu medical de specialitate.

Respectând principiile Codului European împotriva Cancerului (OMS-International Agency for Research on Cancer), specialiştii din Clinica Polisano se alătură eforturilor sistemului public care derulează Programul Național de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin şi pune la dispoziţia pacientelor în perioada 01 noiembrie – 31 decembrie 2018 un pachet promoţional ce cuprinde consultaţie de specialitate OG (inclusiv anamneza, examen clinic şi recomandări) + testare Babeş Papanicolau cu citologie în mediu lichid pentru o mai mare acurateţe a rezultatelor testului. Preţul pachetului este echivalent cu un consult, Testul Babeş Papanicolau cu citologie în mediu lichid fiind oferit gratuit.

Pregătirea pacientei constă în întreruperea cu 48 de ore înainte de programare a administrării ovulelor sau tampoanelor utilizate intravaginal. Tehnica de recoltare este nedureroasă, pacienta putând resimţi o oarecare presiune la utilizarea speculelor şi recoltarea probelor.

* Promoţia nu se cumulează cu alte beneficii financiare acordate prin pachetele de servicii medicale respectiv abonaţilor Clinicii Polisano.

* Informaţii despre medicii specialişti care consultă în Clinica Polisano, programul lor de consultaţii precum şi programări puteţi solicita la numărul de telefon 021 9383.