Nu ignorați semnele unei tiroide bolnave – profită de reduceri!

endocrinologie-ilustratie-stire

Simți zi de zi o oboseală inexplicabilă, deși te-ai odihnit 8 ore în fiecare noapte? Nu te poți concentra, ai început să iei în greutate sau îți este tot timpul frig? Toate acestea ar putea fi semnele unei afecțiuni ale tiroidei. Această glandă mică, de forma unui fluture, situată în partea din față a gâtului, reglează cele mai multe procese metabolice din organism. Dacă tiroida nu funcționează normal, nici tu nu vei funcționa în parametrii normali și vei experimenta o paletă întreagă de simptome.  Hormonii secretați de glanda tiroidă reglează, printre altele, temperatura corpului, metabolismul și ritmul cardiac.

Semnele unei probleme la glanda tiroidă:

  • Oboseală
  • Creștere sau scădere în greutate sau neputința de a pierde în greutate
  • Schimbări de stare de la anxietate la depresie
  • Cicluri menstruale neregulate, infertilitate
  • Dureri musculare
  • Senzația constantă de frig, frisoane
  • Piele uscată și căderea excesivă a părului
  • Constipație
  • Dificultăți de concentrare sau pierderea memoriei

Dacă experimentați astfel de simptome, trebuie să mergeți la un consult la medicul endocrinolog. Statisticile arată că numărul femeilor care suferă de afecțiuni endocrine este de patru ori mai mare decât al bărbaților și că 1 din 8 femei suferă de o afecțiune tiroidiană.

Vizita la medicul endocrinolog este recomandată după o perioadă de stres puternic, dacă ați suferit schimbări fiziologice importante (după o naștere, după debutul menopauzei sau andropauzei), dacă aveți în familie cazuri de persoane diagnosticate cu boli autoimune sau dacă ați trecut de vârsta de 40 de ani.

Principalele afecțiuni ale tiroidei:

- Hipotiroidism (eliberează prea puțin hormon tiroidian)

- Hipertiroidism (eliberează prea mult hormon tiroidian)

- Noduli tiroidieni (unul din 10 este canceros)

Dacă suferi de o afecțiune a acestei glande, este important diagnosticul și apoi tratamentul prescris de medicul specialist.

Echipa de medici endocrinologi a Clinicii Polisano este formată din experți pregătiți să își ajute pacienții să treacă cu bine peste provocările legate de disfuncțiile endocrine. În destule cazuri, pacienții suferă de multiple afecțiuni ce pot da complicații severe și care necesită o abordare multidisciplinară.

Îți poți ajuta organismul și cu o dietă sănătoasă, cu un aport corespunzător de vitamina A și D, iod, zinc, seleniu, acizi grași omega 3. Odihnește-te suficient și nu uita de exercițiile fizice. Toate acestea sunt la fel de importante pentru menținerea sănătății.

Până la data de 15 martie 2017, profită de reducerea de 25% la pachetele speciale de endocrinologie (consult, investigații și analize) și fă-ți o programare, în limita locurilor disponibile:

 

Pachet Baza Consult

190 de lei (discount de 25% de la 256 lei)

Ecografie
TSH
FT4
Pachet Complex Consult

250 de lei (discount de 25% de la 342 lei)

Ecografie
TSH
TPO
FT4
T3

 

Pentru programări, apelați numărul de call-center 021.9383, de luni până vineri, între orele 7-22, sau sâmbătă, între orele 8-14.