Stomatologie si Centrul OMF

Sectia de Chirurgie Orala si Maxilo-Faciala ofera pacientilor tratamente complexe din diferite segmente. In primul rand chirurgia orala si implantologia inseamna extractia dentara simpla si complexa – extractii ale maselelor de minte. Chirurgia de asanare a focarelor radacinilor dentare – rezectiile apicale. Intinderea focarului infectios la alte locatii inseamna ca vom trata si aceste segmente, un exemplu des intalnit fiind sinuzita cu punct de plecare dentar.

Cauta:

Implantul dentar este abordat singular sau multiplu. In multe situatii va fi nevoie de reconstructia osului maxilar pentru a putea aplica implantul dentar. Una din cele mai frecvente situatii este interventia de sinus lift dar si operatii de reconstructie majora a oaselor maxilare in vederea aplicarii implantului dentar - insemnand grefe osoase obtinute din alte zone ale organismului. Se pot preleva de la nivelul cavitatii orale sau de la nivelul altor situsuri donor osos – osul iliac(soldul). Se efectueaza in situatii deosebite si tratamente in anestezie generala. Regula careia ne supunem in cazul tratamentelor anterior enumerate este “Reabilitarea Orala Completa” insemnand functie si estetica completa.

 

Chirurgia maxilo-faciala abordeaza si problematica tumoretelor pielii fetei si gatului, ca si tratament nu se limiteaza doar la excizia formatiunii tumorale, asociind in cazuri indicate si tratamentul ganglionilor aferenti tumoretei. Plastia defectului  postexcizie se realizeaza dupa criteriile de estetica faciala.

 

Chirurgia tumorilor gurii sau a cavitatii orale inseamna tratamentul tumorilor cu localizare la nivelul limbii, obrajilor, buzelor, oaselor maxilare(maxila si mandibula), glandelor salivare(glanda parotida, submandibulara). Asociat tumorilor gurii se opereaza si ganglionii gatului, iar defectul ce ramane in urma indepartarii tumorii se va reconstrui cu diferite solutii functional-estetice.

 

In cazul traumatismelor la nivelul extremitatii capului realizam tratamentele chirugicale – osteosinteza oaselor masivului craniofacial fracturate.(mandibula, maxila, zigomat, orbita). De asemenea in colaborarea cu medicii ortodonti realizam interventi din capitolul de Chirurgie ortognata aceasta insemnand chirurgia de redresare a pozitiei oaselor maxilare in relatia cu ocluzia- muscatura corecta.

 

Un segment de tratament mai putin cunoscut este chirurgia orbitei aceasta reprezentand cavitatea osoasa ce are ca rol sustinerea globului ocular. Efectuam interventii de indepartare a tumorilor orbitei, a traumatismelor orbitei cu reconstructie imediata sau la distanta in functie de situatie dar si chirurgia de decompresie a orbitei si globului ocular in cazul Bolii Graves – boala endocrina cu punct de plecare glanda tiroida.

 

Ca si sectie in cadrul Spitalului Poliasano colaboram multi si interdisciplinar cu colegii din sectiile de ORL, Oftalmologie, Neurochirurgie, Chirurgie Plastica, Chirurgie Cardiovasculara, Chirurgie Generala, Cardiologie, Medicina Interna si nu in cele din urma cu Oncologia. Pentru a sustine colaborarea cu colegii va amintim ca “Sanatatea gurii reprezinta oglinda sanatatii intregului organism

Stomatologie si Centrul OMF ofera toata gama de servicii de stomatologie/ medicina dentara generala

  • Profilaxie
  • Pedodontie
  • Odontoterapie
  • Endodontie
  • Parodontie
  • Protetica dentara
  • Estetica dentara

si totodata tratamente dentare de specialitate in domeniul ortodontie si ortopedie dento-faciala

  • aparate ortodontice copii pentru dentitia temporara sau mixta
  • aparate ortodontice fixe cu bracketi metalici, ceramici, safir
  • aparate ortodontice ascunse, tehnica linguala INCOGNITO si sistemul CLEAR ALIGNER.