Centrul chirurgie cardiovasculara adulti

Cauta:

Misiunea Clinicii de chirurgie cardiovasculară este de a dezvolta în Sibiu un centru puternic, de nivel European dar la costuri accesibile pacienţilor din România.

În Spitalul European Polisano se pot efectua toate tipurile de intervenţii din sfera afecţiunilor cardiovasculare: bypass aorto-coronarian, protezări valvulare şi plastii valvulare, chirurgia aortei toracice, chirurgie pe cord bătând, chirurgie minim invazivă, TAVI, asistenţă circulatorie.

Forţa echipei medicale constă în excelenţa echipei chirurgicale, cooperarea cu echipa de anestezie-reanimare, precum şi cu echipa de cardiologie şi coronarografie în aşa numit a “Echipă a Inimii”.

Toate indicaţiile operatorii sunt stabilite în cadrul unor reuniuni colegiale; astfel se poate decide soluţia terapeutică optimă, adaptată fiecărui pacient.

Condusa de conf univ dr Victor Costache (fondator al Clinicii de Chirurgie Cardiaca din Annecy, Franta, membru Titular al Colegiului Francez de Chirurgie Cardiaca) noua Clinica ofera pacientilor din Romania posibilitatea realizarii tuturor tipurilor de interventii chirurgicale din patologia cardio-vasculara.

Dotarea este realizata in egala masura dupa standardele Polisano, clinica fiind cea mai bine dotata din Romania si este echipata cu pompe de circulatie extracorporeala de ultima generatie de tip Stockert S5, cell saver (recuperatoare de sange), unitate de chirurgie cardiaca video-minim invaziva, balon de contrapulsatie intra-aortic, consola de asistenta circulatorie de tip ECMO-ECLS.

Competenta serviciilor Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara este asigurata si de Sectia de Anestezie Reanimare in care activeaza o ecipa de anestezisti-reanimatori experimentati avand ca si consultant pe dr Jean Pierre Labadens, unul din asii anesteziei in chirurgia cardiaca din Franta (fondatorul Clinicii Tonkin din Lyon si al GCS Chirurgie Cardiaque din Annecy).

Un loc special in cadrul clinicii il ocupa echipa de consilieri/specialisti de renume, din care amintim in mod special pe Prof. Marcel Dahan, Presedintele Societatii Franceze de Chirurgie Toracica si Cardiovasculara, Prof. Dominique Blin, fondatorul chirurgiei cardiace la Universitatea de Medicina din Grenoble, Prof Olivier Chavanon, sef sectie chirurgie cardiaca la CHU Grenoble, Prof. Gunther Laufer de la AKH Viena,dr. Eric Arnaud-Crozat, fondatorul Clincii Belledone din Grenoble, Prof. François Dagenais seful sectiei de chirurgie cardiaca din Quebec City, Canada.