Centrul cardiologie intervențională și terapie endovasculară

Cauta:

Cardiologia intervenţională reprezintă standardul de aur în diagnosticul şi tratamentul bolii coronariene, în special la pacienţii cu sindroame coronariane acue.

Secţia este dotată cu angiografe de ultimă generaţie, oferind servicii de maximă complexitate pentru tratamentul infarctului miocardic acut, a bolilor ischemice cardiace, coronarografii, arteriografii, angioplastii, endoprotezari de anevrism de aortă, dar si intervenţii chirurgicale minim invazive precum implant de stimulatoare, de fibrilatoare cardiace, sisteme de resincronizare, ablaţii, studii de electrofiziologie.

Sfera terapiei endovasculare se extinde şi la intervenţii periferice, carotidiene, fibroame uterine, abordarea pluridisciplinară fiind în beneficiul pacienţilor.

In cadrul Spitalului European Polisano, centrul de cardiologie interventionala este condusa de dr. Nicolae Florescu, un medic cu o bogata experienta in activitatea de cardiologie interventionala, ce a activat in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (a efectuat peste 10000 de dilatari coronariene cu stent)

“Am fost atras de  proiectul ambitios al acestui spital privind organizarea unei echipe medicale unitare cardio-chirurgicale, asa-numita “echipa a inimii” care sa asigure evaluarea si tratamentul  pacientilor cu afectiuni cardio-vasculare in cele mai bune conditii dupa standardele europene de diagnostic si tratament .  Rolul acestei “echipe a inimii” vine sa completeze absenta unui serviciu de cardiologie interventionala  care sa deserveasca locuitorii din Sibiu si din zonele limitrofe, ce pana nu demult  se indreptau catre alte centre din tara. Orice intarziere in abordarea corecta a unui infarct miocardic poate costa chiar viata. Proiectul Spitalului Polisano vine sa acopere acest deficit si am convingerea ca va functiona in cele mai bune conditii, in beneficiul comunitatii.”

Unitatea de primire a durerilor toracice este cel mai inovativ concept pentru salvarea vietilor in cazul durerilor toracice ce se diagnosticheaza in infarct miocardic acut sau sindrom coronarian, in Romania numarul deceselor provocate de infarctul de miocard dublandu-se in ultimul deceniu, multe dintre victime fiind din randul tinerilor.